Eten en wandelen?

door 18 nov,2018Voeding

Eten en wandelen?

Nee, tijdens een wandeling eet je geen hond, het is ook niet zo dat ik een hond heb of meeneem op de wandeling.

Tijdens een wandeling, een tijdje geleden al, stond er ergens langs de weg een mooi bankje. Daar hebben we onze boterhammen gegeten. We kregen al gauw gezelschap van deze hond, hij geen braaf zitten in de “niks aan de hand’-houding. Maar als er een kruimeltje viel was hij er snel bij om dat te pakken, ook als het trommeltje open ging toonde hij inhalige belangstelling.

Dus: een wandelaar is er op voorbereid dat hij onderweg belangstelling krijgt en bergt zijn eten goed op.

Wandelen en afvallen

Natuurlijk is het zo dat als je gaat wandelen je calorieën verbruikt en als je goed eet zelfs extra vet verbrandt.
Maar wees jezelf er van bewust dat je in het dagelijkse leven ook energie verbruikt en dat wandelen helemaal niet zoveel meer energie kost dan stofzuigen of ander lichamelijk werk. Zelfs intensief denkwerk kost energie.

Wel is het zo dat je wandelen en een verbeterde leefstijl gemakkelijk kunt combineren. het is gemakkelijker je focus te houden als je wandelt, zeker als je meedoet aan een project als de WandelFit Challenge.

Balans bepalen

Tijdens de WandelFit Challenge gaan we uitzoeken hoe je de balans kunt vinden en houden tussen wat je eet en wat je verbruikt. En ja, als je dat verstandig aanpakt kun je ook afvallen.

Belangrijk is het dan dat je eetpatroon wordt aangepast. De WandelFit Challenge is niet de volgende stap in de dieet-hype, maar wil je alleen informatie geven over hoe dingen werkelijk zijn. 

In een vorig leven zat ik in de klimaattechniek en was het een kwestie van rekenen hoeveel energie je in een gebouw moest stoppen om het warm te houden. Een mensenlichaam is veel ingewikkelder, maar is ook veel slimmer dan een gebouw.

Door naar je lijf te luisteren blijf je beter op gewicht dan bij welk dieet dan ook. Balans vinden dus.

Afvallen is geen kunst, daarna op gewicht blijven is pas moeilijk.

Hoever je kunt lopen op een kilo vet? Voordat je een kilo vet verbrandt hebt?

Je mag rekenen of raden in de reactie onder aan dit blog.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Spring naar toolbar